Csalássorozat elkövetőjét vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 07., 15:07
A kecskeméti nyomozók 21 bűncselekménnyel gyanúsítják a 18 éves fiatalt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. február 6-án őrizetbe vettek egy bőcsi lakost, aki a gyanú szerint 2021 tavaszától kezdődően legalább 21 embert károsított meg. A férfi különböző internetes oldalakon gyermekkönyveket, játékkonzolt hirdetett eladásra. A reménybeli vevők a vételárat előre elutalták, ám ezt követően a kifizetett termékeket soha nem kapták meg, a hirdető pedig elérhetetlenné vált. Kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetője a csalások időpontjában még nem töltötte be a 18. életévét.

A fiúnak gyaníthatóan volt egy bűntársa is, aki néhány csalás elkövetésében részt vett. A szintén 18 éves fiatalt kihallgatták, ő jelenleg szabadlábon védekezik.

A bőcsi gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy megkárosították az embereket. Azt mondta, hogy könnyű pénzkereseti lehetőségnek tűnt ez a csalási forma.

Az online vásárlás előnyökkel jár, hiszen nem kell a boltban sorba állni, hosszasan válogatni. Az egyes termékek jellemzői az internetes felületeken jobban ellenőrizhetőek, összehasonlíthatóak. A netes vásárlásnak azonban vannak hátrányai is. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata egy széles körű, szinte mindenre kiterjedő tájékoztatót készített a témával kapcsolatban, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/internet-biztonsag/biztonsagos-vasarlas

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri azokat, akik bizonytalanok, esetleg még tájékozatlanok az online térben történő vásárlás rejtelmeit illetően, hogy olvassák el a tudnivalókat, és fogadják meg a rendőrség tanácsait!

… hogy ne váljon csalás áldozatává!