Csecsemő újraélesztést tanultak az érdeklődők

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 26., 11:19
Anyukák, apukák, leendő szülők és legnagyobb örömünkre nagyszülők is lelkesen figyeltelek és tanultak szombaton a Malom Központ workshop termében megrendezett Malom Egészségnapok rendezvényen. A programsorozat első állomásának témája a csecsemő elsősegély és újraélesztés volt.
A galéria 18 képet tartalmaz

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház és a Malom Központ közös, ingyenes edukációs rendezvényén közel harmincan vettek részt, hogy elsajátítsák a legfontosabb sürgősségi teendőket.

Az érdeklődőket a Malom Központ 2.emeletén dr. Budinkity Bernadett gyermekgyógyász szakorvos, dr. Lábodi Andrea gyermekgyógyász szakorvos, a kecskeméti megyei kórház gyermekosztályának munkatársai és Angeli Csilla mentőtiszt várták.

Az eseményt Kisné Mándity Dóra, a Malom Központ marketing evening menedzsere és Nagyné Szigeti Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kommunikációs vezetője nyitotta meg és koordinálta.

Az elméleti áttekintést követően a jelenlévők három csoportra bontva a kecskeméti kórház skill laborjának szimulációs babáin próbálhatták ki saját gyakorlati tudásukat egy-egy kritikus szituációban.

-Fontos számunkra ez a kórházzal közös egészségügyi programsorozat, mi a Malom Központ munkatársai is úgy gondoljuk, egészségünk az egyik legnagyobb kincsünk, a legféltettebb pedig gyermekeink, ezért nagyon örültünk az első témaválasztásnak is – mondta a rendezvényen Kisné Mándity Dóra.

A megyei kórház célja egy olyan fórum kialakítása a lakossággal, mely amellett, hogy kiemelten fontos egészségügyi témákat jár körbe elméleti és gyakorlati szinten, lehetőséget adva a kérdések megválaszolására is.

-A lakosság edukációja az egyik legfőbb célunk, másrészt szeretnénk megismertetni szélesebb körben a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány munkáját - emelte ki a megnyitón Nagyné Szigeti Dóra.

A kórház alapítványa az adók 1 %-ból tudja megvalósítani ezeket az ingyenes lakossági programokat, ilyen tevékenységek az egészségügyi szűrések és életmentő eszközbeszerzések mellett az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Gyógyító Bocsok program is, mely során óvodásoknak mutatjuk meg, miért nem olyan félelmetes a fehér köpeny és injekciós tű.

Az első Malom Egészségnapok- Csecsemő elsősegély workshop sikeresen zárult, szombat délben elégedett és magabiztos szülők, nagyszülők tértek haza.