Diákszínjátszók randevúznak az Ifjúsági Otthonban

2023. 04. 28., 12:54
A színjátszás szeretete, a közös játék öröme hozta össze ma (pénteken) a középiskolás fiatalokat a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonba. Itt rendezték meg ugyanis a XXXII. Országos Diákszínjátszó Találkozó dél-alföldi regionális rendezvényét. A résztvevő csoportok tréningeken tanulhattak a színész mesterségről, és bemutatták a közönség számára előadásaikat is.
A galéria 32 képet tartalmaz

Közös játékkal indult a találkozó az Ifjúsági Otthon udvarán, ahol Sárosi Gábor, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjének vezényletével melegíthettek be a fiatalok a szakmai programokra. Ezután Tóth Zoltán, az Országos Diákszínjátszó Egyesület elnöke szólt a résztvevőkhöz.

– A legfontosabb, hogy azokkal lehetünk és azokkal játszhatunk, akikkel egész évben együtt voltunk és megélhettük azt az érzést, amit a színpad adhat, és amit általa mi tudunk adni a közönségnek. Azt kívánom nektek, hogy érezzétek magatokat jól a színpadon, és tudjátok, hogy 30 év múlva életetek legjobb pillanataiként tekintetek majd vissza erre a találkozóra – mondta útravalóként a csoportoknak Tóth Zoltán.

Ezután kreatív örömzenélés várt a diákokra, az önismereti és szituációs helyzeteken keresztül tehették próbára színpadi képességeiket. Tedd + Add címmel az önkéntesség, az empátia fontosságáról, a közösség erejéről is tanulhattak egy interaktív drámapedagógiai foglalkozás keretében.

Délután felidézik, a PASZT, vagyis a Parádfürdői Színjátszó tábor legemlékezetesebb dalait, majd bemutatják produkcióikat a csoportok. Bár a találkozó nem verseny, a szakmai zsűri minősíti az előadásokat. Ők döntik el, kik vehetnek majd részt az Országos Diákszínjátszó Találkozó döntőjén Pécsett.  

Az előadások ingyenesen megtekinthetőek, a programok ITT olvashatóak.