Duna Aszfalt-DTKH: folytatni akarjuk a jó hazai sorozatot a Körmend ellen

KÖZLEMÉNY
2023. 01. 18., 12:52
Legutóbb 2011-ben tudott nyerni Kecskeméten a körmendi csapat, így ha csak a statisztikákat nézzük, a hazai pálya a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mellett szól. A Debrecen elleni siker lélektanilag fontos siker volt Forray Gáborék számára, ám ahhoz, hogy újabb lépést tegyenek a rájátszás felé, akkor újabb közvetlen riválist kell felülmúlniuk pénteken.

Az előző szezonban több nagy csatát is megvívtunk az Egis Körmenddel szemben, idén pedig már egyszer sikerült őket legyőzni, ami 13 éves rossz idegenbeli sorozatot tört meg a vasiakkal szemben.

A vendég gárdánál azóta történek személyi változások a keretben és a szakmai stábban egyaránt. A tabellára tekintve a két együttes közvetlen egymás mellett áll. 8-8 győzelemmel a Kecskemét a 7., míg a Körmend a 8. pozíciót foglalja el.

A kecskeméti parketten 2011 év végén tudott utoljára nyerni a Körmend, és a jó hazai szériának a folytatása a cél most pénteken is:

- A Körmendet sosem szabad lebecsülni, mert ahogy közeledik a tavasz, mindig összeállnak és bejutnak a rájátszásba - hívta fel a figyelmet Forray Gábor vezetőedző. - Nem téveszthet meg minket az eddigi szereplésük, erős keretük van, rutinos és minőségi játékosokkal. Az eddigiek során voltak hiányzóik, játékost és edzőt is cseréltek, de látszik, hogy folyamatosan javul a teljesítményük. A két amerikai hátvéd határozza meg a játékukat, mellettük pedig Cakarun az, aki veszélyes lesz számunkra. Nem kell bemutatni Ferenczet és Durázit sem, rájuk is készülünk. Egy nagyon nehéz és harcos meccsre számítok. Mi továbbra sem vagyunk könnyű helyzetben, mert a hét elején még mindig voltak kisebb-nagyobb problémák, ami miatt nem tudtunk teljes kerettel készülni. Most is, mint legutóbb, az összecsapás előtt fog eldőlni, hogy ki áll rendelkezésre, és hogy hány percet tud vállalni. Egy cél lebeg a szemünk előtt, hogy folytassuk a Körmend elleni jó hazai szériát, és mi kerüljünk ki győztesen a végén. Ez azért is fontos, mert a vasiak szintén közvetlen riválisaink a rájátszásba való kerülést illetően. Szurkolóink biztatása most is óriási szükségünk van, bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak pénteken a Messzi István sportcsarnokba - zárta gondolatait a tréner.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Egis Körmend
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 17. forduló 
2023. január 20., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter, Tóth Cecília, Farkas Gábor            
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Az U20-as meccs 15 órától kezdődik, szintén a Messzi István sportcsarnokban.


Szurkolói információk

Most is lesz "van egy dobásod?!" játék értékes nyereményekért, nevezés itt!


Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András