Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Szomszédvári derbi pénteken

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 22., 17:55
Pénteken parázs csatára van kilátás a Szolnoki Olajbányász ellen. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét minden erejével azon lesz, hogy megszerezzék újabb győzelmüket hazai közönség előtt.

A szomszédvári csata mindig különleges atmoszférával bír, és ez most november 24-én, pénteken sem lesz másképp. Mindkét együttesben voltak játékosmozgások a nyáron, a Tisza-partiaknál a megszokottnál kicsit több is. 

A Kecskemét a legutóbbi fordulóban pontgazdag mérkőzésen közel volt a bravúrhoz, hogy legyűrje a címvédő szombathelyieket, míg a Szolnok az Oroszlányt szoros összecsapásban tudta legyűrni. 

A tabella émezőnyébe tartozó Olajbányászt akkor van esély legyőzni hazai közönség előtt, ha ezúttal a védekezés feszesebb lesz.

- Mindig pikáns csata a Kecskemét-Szolnok párosítás - kezdte a meccs előtti nyilatkoztatát Forray Gábor vezetőedző. -  A Tisza-partiak nálunk magasabban jegyzett gárdával bírtak az elmúlt években, ennek ellenére idegenben és hazai pályán is meg tudtuk őket tréfálni. Idén is ott vannak az első négy között. Az eddigiektől eltérően most csak amerikai játékosok alkotják az idegenlégiósok kontingensét. A magyar magjuk a liga egyik legerősebb kerete. Jó korban lévő, NBI-es és nemzetközi rutinnal bíró kosárlabdázókról beszélünk. Gondolok itt Lukácsra, Pallaira, Révészre, Rudnerre és a válogatott tapasztalatokkal is felvértezett Pongó Mátéra. Kicsit más stílusban játszanak, mint az elmúlt években. Fizikálisak, sok kontakttal kosárlabdáznak. A fazonjukat Clay Jr. és Pongó szabja meg, de Eads is rendkívül dinamikus játékos. A Little-Wiggins-Thomas trió pedig rendkívül masszív. Szervezett védekezéssel lesz szükségünk. A támadójátékunkkal az utóbbi időben nem volt probléma, hátul kell sokkal feszesebbnek lennünk. Az atmoszféra biztosan extra lesz, ahogyan az elmúlt évek példái is mutatják. Bízom benne, hogy szurkolóink közösen kiharcoljuk a második hazai győzelmünket a szomszédvári derbin - zárta gondolatait a mester.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - NHSZ-Szolnoki Olajbányász
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 9. forduló
2023. november 24., péntek 18:00 - Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: dr. Gincsai János Péter

Az U20-as meccs 15.00-kor kezdődik.


Szurkolói információk

Most is lesz van egy dobásod játék, részletek itt 

Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András