Egy éjszaka a kamarában – 2023

2023. 06. 27., 10:44
Hatodik alkalommal csatlakozott a kecskeméti Múzeumok Éjszakájához a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mintegy 300 látogatót vonzottak a színes és változatos programok.
A galéria 65 képet tartalmaz

Június 24-e estéjén a kamara kecskeméti székházában Orosziné Varga Zelma kommunikációs vezető üdvözölte a „Mi leszek, ha nagy leszek?” – gyerekrajz-pályázat eredményhirdetésére és a kiállítás megnyitására összesereglő családokat. A hagyományos kamarai pályázatnak ezúttal is nagy sikere volt, összesen 227-en adtak be alkotást, elsősorban a város óvodáiból és általános iskoláiból. A díjakat és a különdíjakat Siposné Ditzendy Alojzia képzőművészet-terapeuta, rajz- és drámapedagógus, az Albatrosz Terápiás Műhely & Képzőművészet-Terápia társalapítója nyújtotta át a zsűri nevében. A pályaműveket Bruncsák András festőművész-tanárral, a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola alapítójával közösen bírálták el.

A díjazottak listája ITT olvasható!

Időközben megtelt a Platter János Konferenciaterem is, ahol a Mosolyra hangolók együttes interaktív, sokmozgásos, játékos gyerekkoncertje alapozta meg a vidám hangulatot. Folyamatos volt a nyüzsgés a társasjáték-asztaloknál is. A Vagabund Kiadó kétféle fa- és kétféle kártyajátéka óriási sikert aratott.

Bernát Balázs Rubik kocka bemutatóját és a versenyt pedig kiemelt érdeklődés kísérte. A legkisebbek örömére most sem maradtak el a kézműves foglalkozások. Volt gyöngyfűzés, foltvarrás, festés, rajzolás, arcfestés és csillámtetoválás. A munka világa címet viselő, az országos fotópályázat zsűrizett képeiből szerkesztett kamarai online tárlat és a retro reklámfilm vetítés zárta a kecskeméti Múzéj kamarai programját.