Egy gerincsérült kutyus kerekes kocsijára gyűjtenek

2022. 12. 01., 14:16
Egy gerincsérült kutyus számára szeretne venni kerekes kocsit a Menhely az Állatokért Alapítvány. Estike hátsó fele lebénult, ezért már csak ezzel a segítséggel lesz képes újra szaladgálni. Ezért adománygyűjtést hirdetett a Menhely, emellett decemberben két szombaton is örökbefogadó napot fog tartani.
Fotó: Harkai György
A galéria 27 képet tartalmaz

A Menhely az Állatokért Alapítvány hétfő este kapott egy hívást, miszerint elütöttek egy kutyát. Elmentek érte és SOS időpontot kértek neki röntgenre. Kiderült, hogy a hátsó fele egy korábbi sérülés miatt lebénult és sajnos nem műthető, az orvosok szerint már nem fog tudni futni. Estike, a gerincsérült kiskutya csak segítséggel tud járni.

- Az eutanázia is megfontolandóként fölmerült, de miután reggel bementünk és megtörtént a bevésődés. Minden kolléga beleszeretett ebbe a kiskutyába, akinek az Estike nevet adtuk. Úgy döntöttünk, hogy mindent megteszünk érte, nem fogjuk elaltatni - mesélte Majorné Bíró Andrea telepvezető, a Menhely az Állatokért Alapítvány elnöke.

A Menhely az Állatokért Alapítvány ezért gyűjtést indított Estike részére, mivel szeretnének venni neki egy kerekes kocsit, amivel újra boldog kutyusként szaladgálhat, és talán egy család is befogadja majd – mondta el Majorné Bíró Andrea.

Egy kerekes kocsi vásárlásával könnyebbé lehetne tenni a kiskutya életét. Aki segítene, adományozhaz aMenhely az Állatokért Alapítvány 11732002-20387875 – Estike megjegyzéssel

Természetesen a többi kutyának és cicának is elkél a segítség a menhelyen. Szeretnének minél több macskának gazdit találni, mert csak egy cicaszobát tudnak fűteni. A többieknek a szalmás, szigetelt házban kell összebújniuk.

10-én egy karácsonyváró örökbefogadó szombatot is fogunk hirdetni, és 17-én lesz a hagyományos kutyakarácsonyunk, ahol mindenkit várunk szeretettel. Lesz tea, pogácsa, lesz egy csomó örökbe fogadható kutya, cica. Lehet kijönni, lehet velük játszani, lehet velük adományt hozni, várunk mindenkit szeretettel ezen a két szombaton is - emelte ki az alapítvány elnöke.

Aki segítene szeretne, akár régi, használt lepedővel, jó minőségű kutyaeledellel, kölyök táppal, szalmával, pénzbeli adománnyal is megteheti ezt. A kutyusok és macskák számára a legjobb viszont egy szerető gazdi lenne.