Címke: kutya
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.01.22

Kocsit rongált meg két kutya az Árpádvárosban

Két kóbor kutya akart szétszedni egy parkoló kocsit egy macska miatt Kecskeméten, az Árpádvárosban – derült ki a Sebességmérés/Útinform Kecskemét csoport hétvégi posztjából. Mint megtudtuk, az állatok a környéken laknak, gyakran megszöknek, jelenleg az ebrendészeten várják gazdájukat. Információink szerint rendőrségi feljelentés nem történt az ügyben.
2023.08.31

Ismét kutyát mentett a Városrendészet

Alig három héttel ezelőtt juttatták haza a Kecskeméti Városrendészet munkatársai Kemalt, az elkóborolt juhászkutyát, ma ismét megmentették egy eb életét. Két napja Kiss Edina kecskeméti lakos posztolt két képet az egyik facebook csoportban, amelyen az látható, hogy kikötöttek egy kutyust a Malomnál. Azóta nem látták a négylábút, ma viszont egy térfigyelő kamerán kiszúrta a városrendészet munkatársa. Az eb ismét hosszabb ideje árválkodott a pórázon, a tűző napon ezúttal a Deák térnél. Az intézménynél dolgozók azonnal intézkedtek és a kutya segítségére siettek.
2023.07.14

A kutyákat is óvni kell a kánikulában!

A nyári hőségben fokozottan vigyáznak a menhelyeken élő állatokra is Kecskeméten. Az állatvédők felhívják a figyelmet arra is, hogy négylábú társaink nyáron különleges gondoskodást igényelnek, hiszen őket is kínozza a hőség.
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
2023.05.28

NAV: Szimatmeló

A NAV kereső kutyáié volt a terep a „DOG WORK” akcióban. Nyolc orr szimatolta a kamionokat a román–magyar határátkelőkön, hogy jövedéki termékek, kábítószer és bankjegyek után kutassanak.
2023.03.21

Leharapta a nő csuklóját a kennelből kiszökött kutya

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy nővel szemben, akinek nagytestű kutyája kiszabadult a kennelből és a nyitott kapun át az utcára kijutva egy kerékpározó nőre támadt. A harapás következtében a nő bal csuklója leszakadt és az alkarját is amputálni kellett.
2023.02.16

Kutya támadott meg egy kerékpárost

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytattak eljárást egy 53 éves asszonnyal szemben, akinek a kutyája kiszökött az utcára és megtámadott egy békésen kerékpározó nőt.
2022.12.28

Országszerte már több mint 150 benzinkúton elérhetőek a kutyachip-leolvasók

Országszerte 151 Mol töltőállomáson elérhetőek az ingyenes mikrochip-leolvasók, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását - közölte a társaság szerdán. Kecskeméten a Budai utcai és a Békéscsabai úti Mol-kútnál, a közelben Lajosmizsén, Kiskunfélegyházán, Tiszakécskén, Lakiteleknél és Ceglédnél elérhető a szolgáltatás. Az év utolsó napjaiban a petárdázás és a tűzijátékok miatt több száz kutya szökik el - hívják fel a figyelmet a közleményben. A megriadt állatok akár 20-30 kilométerre is eltávolodnak otthonuktól, ami nagyon megnehezíti, hogy önállóan hazataláljanak.