Egyre több baba születik Kecskeméten

2023. 01. 26., 15:02
Több mint 3 százalékkal több gyermek született Kecskeméten 2022-ben, mint az azt megelőző évben. Folyamatos tendencia, hogy egyre több csöppség születik a megyeszékhelyen.

Tavaly is a nyári hónapokban született a legtöbb gyermek, ezek közül is kiemelkedő a július Kecskeméten. Az átlagos hónapokhoz mérten júliusban 25 százalékkal, míg a nyár egészét hasonlítva más évszakokhoz mintegy 20 százalékkal születik több gyermek. Úgy tűnik, a zordabb őszi időjárás növeli a gyermekvállalási kedvet.

A pontos adatokról dr. Molnár András, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájának osztályvezetője számolt be a KTV-nek. Mint mondta, 2022-ben 2.375 baba született Kecskeméten, ami 3,3 százalékos növekedést jelent a 2021-ben regisztrált 2.299 születéshez képest.

Általánosságban az elmúlt évtizedben növekvő tendencia figyelhető meg a gyermekszületések számában, kisebb fennakadást csak a világjárvány okozott, ami visszavetette a gyermekvállalási kedvet.

További érdekesség a születések számát tekintve, hogy a nyári gyermekek mellett Kecskeméten decemberben is kimagaslóan sokan születnek, míg a legkevesebb gyermek közvetlenül az utána következő hónapban, januárban születik.