Élelmiszercsomagot kaptak a rászoruló családok

2023. 06. 16., 13:31
Mintegy 100, tartós élelmiszereket tartalmazó csomag talált gazdára ma (péntek) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának jóvoltából. A csomagokat rászoruló családok kapták meg.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 6 képet tartalmaz

Lisztet, tésztát és más tartósélelmiszert, valamint higiénés szereteket rejtenek ezek a csomagok Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának Hoffmann utcai telephelyén. A mintegy 100 csomag ma délelőtt jutott el a mentoráltakhoz, illetve a nehéz, vagy nehezített körülmények között élő családokhoz.

- Több szervezettel dolgozunk együtt, így az Ölelő Kéz Alapítvánnyal, a Biztos Kezdet Gyermekházzal, a katasztrófavédelem munkatársaival. Velük próbáljuk elérni azokat a családokat, akik leginkább rászorulnak a segítségre. Az adomány tartós élelmiszerből áll és egy olyan egyszerűen elkészíthető egytálételből, amellyel a vacsorát és ebédet is ki lehet váltani
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője. 

Rigóné Kiss Éva hozzátette azt is, a nyári hónapokban is fontos, hogy segítséget tudjanak nyújtani a rászorulóknak. Mivel ebben az időszakban a gyűjtés nehézkesebb, az élelmiszer felajánlásokat folyamatosan várják a szeretetszolgálat Hoffmann János utcai telephelyén és minden második pénteken élelmiszergyűjtést tartanak a Szil-Coop Áruházban.