Elindult az Erdők Hete rendezvénysorozat Kecskeméten

2023. 10. 03., 14:36
Kezdetét vette az Erdő Hete programsorozat Kecskeméten. A 27. alkalommal megrendezett esemény első állomása ma (kedd) a Kecskeméti Arborétum volt, ahol a fiatalokat várták informatív játékos feladatokkal.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 30 képet tartalmaz

Vadászkürtöt is fújhattak azok a gyermekek, akik ellátogattak ma (kedd) a Kecskeméti Arborétumba.

Az Erdők Hete alkalmából négy állomásos interaktív foglalkozás várta a fiatalokat.

- A foglalkozás központi témája az erdő, körbejárjuk, milyen egy őszi erdő, mi történik az őszi erdőben, milyen az erdész munkája. Idén is érdekes tájékoztatók várják a gyermekeket az egyes állomásokon. Az egyik ilyen téma, hogy a fa mennyire csodálatos alapanyag, milyen gyönyörű használati tárgyak készülhetnek belőle, de szó lesz az erdei állatokról is
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Vörösváczki Mónika, a Kecskeméti Arborétum igazgatója.

A természet szeretetére, tiszteletére már kisgyermek korban el kell kezdeni nevelni a fiatalokat. Ezért ma (kedd) az óvodásokat várták az arborétumba, csütörtökön pedig az iskolásoké lesz a terep.

- A Kecskeméti Arborétum közel 15 éve csatlakozott az Erdők Hete rendezvénysorozathoz. Úgy tekintünk erre az alkalomra, mint egy erdei ünnepre, amelyen vendégül látjuk a gyermekeket. Azért a gyermekek a célcsoport, mert ők annyira kíváncsiak, nyitottak a természet szépségeire, szeretnek sokat mozogni, nagyon jó kérdéseket tesznek fel, öröm velük dolgozni
— mondta Vörösváczki Mónika.

Az Erdők Hetének legfontosabb üzenete, hogy ismerjük meg, szeressük meg az erdőt és tegyünk is érte. A KEFAG Zrt. ezen a héten az interaktív foglalkozásokon túl a 16. Kiskunsági Alkotótábor kiállításával valamint október 6-ai megemlékezéssel és nyugdíjas találkozóval várja a vendégeket.