Elindultak a fűnyírások Kecskeméten

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 24., 16:46
A szárazabb idő beköszöntével a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. ismét intenzívebben végzi a város közterein fűnyírási feladatait. A társaság tájékoztatója.

TÁJÉKOZTATÁS FŰNYÍRÁSSAL KAPCSOLATBAN

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. csak igen korlátozottan tudta fűnyírási feladatait ellátni, pedig a fűfélék rohamos növekedésnek indultak. A szárazabb idő beálltával ismét teljes kapacitással dolgozunk, továbbá alvállalkozói segítséget is igénybe veszünk, hogy mielőbb rendezett környezetet biztosítsunk Kecskemét közterületein, mintegy 2.000.000 m2 gyepfelületen. Köszönjük a lakosság szíves türelmét! 

A fűnyírási feladatokat nagyobb gyepfelületeken önjáró fűnyírótraktorral végezzük. Ezek a gépek jelentős hatékonysággal dolgoznak nagyobb felületeken, viszont az utcabútorok, lámpaoszlopok stb. környékét egy külön munkafázisban fűkaszával vagy szegélyvágóval végzik munkatársaink. A két csoport nem mindig egyformán halad, akár egy-két nap is eltelhet a két munkavégzés között.

Hasonlóképp kérjük megértésüket a Magyar Közút Zrt.-vel közösen gondozott területeken – a számozott főutak menti zöldsávoknál. Mindkét cég saját ütemterve szerint végzi a munkát, ami nem jelenti azt, hogy egy területen egyidőben lennénk jelen.