Elkészült a Bohém szelet
2025. 08. 06., 16:59
A Café Plázs csapata úgy gondolta, hogy a JAZZFŐVÁROS tiszteletére és a zene mellé dukál egy különleges íz is - ezért született meg a cukrászműhelyükben Lestár Enikő és Kovács Gabriella kezei alatt a Bohém szelet. Egy pisztáciás opera szelet, amely a klasszikus francia cukrászművészet és a mediterrán ízek elegáns fúziója.

Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 12 képet tartalmaz
Sütemény született a Bohém JAZZFŐVÁROS Fesztivál tiszteletére. A Café Plázs cukrászai, Lestár Enikő és Kovács Gabriella alkották meg a Bohém szeletet. Martinovics-Kormány Andrea üzletvezető úgy fogalmazott, „ez a sütemény éppúgy rétegzett, harmonikus és gazdag, mint maga a jazz – ahol minden hang és minden falat mögött egy történet rejlik”.
– Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen különleges eseményhez egy ilyen különleges sütemény is dukál. Cukrászaink megalkották a pisztáciás opera szeletet, amely ötvözi a francia klasszikus süteményt és hozzá egy kis mediterrán életérzést a pisztáciával, így alakult meg ez a sütemény
— ecsetelte Martinovics-Kormány Andrea, a Café Plázs üzletvezetője.
”
Az édességgel ahhoz szeretnének hozzájárulni, hogy ne csak a fesztivál színpadain, hanem a városban mindenhol érezhető legyen, hogy Kecskemét néhány napig valóban a jazz fővárosa lett.
– Az a célunk, hogy a Jazzfőváros Fesztivál ne csak a helyszínen legyen fesztivál, hanem egy kicsit épüljön be az emberek köztudatába. Cégeket, vendéglátóhelyeket céloztunk meg korábban együttműködési javaslatokkal. Volt, aki ráharapott, volt aki kevésbé. Most a Café Plázsban ránk haraptak és ők kezdeményezték ezt a dolgot, aminek nagyon örülünk. Szóval az a célunk, hogy kikerüljünk a köztudatba, hogy tudjanak az emberek erről
— mondta el dr. Ittzés Tamás, a Bohém JAZZFŐVÁROS Fesztivál fesztiváligazgatója.
”
Ha pedig valaki le akarja dolgozni ezt a 350-400 kalóriát, akkor az vegyen részt a Jazzfőváros futáson vagy a koncerteken és táncolja le. A Bohém szelet csupán a fesztivál ideje alatt kapható.
