Elköszönt a Műkertváros gyermekorvosa

Dr. Domokos Jusztina több mint 62 évig gyógyította a kis betegeket körzetében és azon túl

2024. 02. 29., 15:10
Több mint 62 év után ma volt dr. Domokos Jusztina utolsó rendelése a Műkertvárosban. A gyermekorvosnak kollégái, munkatársai és a városrész lakói is megköszönték az áldozatos gyógyító munkát. Utolsó kis betegét éppolyan kedvesen fogadta, mint az elsőt.
Fotó: Harkai György
A galéria 58 képet tartalmaz

Megható pillanatokból nem volt hiány ma délelőtt a műkertvárosi gyermekorvosi rendelőben. Több mint 62 év után ma dr. Domokos Jusztina gyermekorvos rendelése megszűnt a városrész és sok körzeten kívüli család bánatára. A doktornő utolsó kis betegét, a torokfájással érkező Elenát és édesanyját is ugyanolyan szeretettel és türelemmel fogadta, mint első pácienseit.

Én nagyon szeretem a beteget látni, hallani, érezni a szagát. Ha ott bejön és egyet köhög, már gyanús a tüdőgyulladása. De azt, hogy köhögjél bele fiam a telefonba, azt nem szeretem, de megcsináltam, a covidot is végigdolgoztam egy perc szünetet nem vettem ki.
— idézte fel dr. Domokos Jusztina.

A nagybetűs Doktornőt a rendelőben és a váróteremben is meglepték a körzet hálás lakói, volt és jelenlegi munkatársai, kollégái. Kecskemét és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője köszönte meg az évtizedes munkát, kiemelve, hogy Domokos Jusztina nem foglalkozást, hanem hivatást választott, amelyhez sok kedves emlék és lelkiismeretes gyógyító munka társult.

A szülők nagyon tájékozottak most már, sok mindent tudnak és sokszor jóformán kész diagnózissal érkeznek. Elsorolja a panaszait a beteg, ezt meg kell szoknunk, de azért felül kell vizsgálni, hogy valóban úgy van-e, de ebben még nem csalódtam. Türelmes vagyok, nem is tudom… egyszerű ember vagyok
— fogalmazott a doktornő.

Dr. Domokos Jusztina elárulta: 1998-as nyugdíjba vonulása óta területi ellátási kötelezettség nélkül dolgozott, tehát bárkinek segített, aki felkereste. Harmadik generációs orvos a családban, emellett két lánya is orvos, valamint négy unokája közül egy is ezt a hivatást választotta, igaz, más szakterületeken.

A doktornővel az utolsó rendelési napon készült hosszabb interjút holnapi Kiemelő magazinunkban láthatják.