Előbb megrúgta, aztán összeverte haragosát a benzinkúton - videóval!

2023. 06. 28., 10:07
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy korábbi nézeteltérésük miatt előbb sípcsonton rúgta, majd több alkalommal, ököllel megütötte a sértettet.

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. július 28. napján a sértettet követően érkezett a jánoshalmi benzinkútra. A két férfi, egy korábbi nézeteltérésük miatt, olyannyira rossz viszonyban volt, hogy amikor a vádlott a benzinkút shopjában meglátta a pénztártól éppen távozó sértettet, őt jobb lábbal sípcsonton rúgta. Ezt követően az elkövető a távozó sértett után ment és egy rövid szóváltást követően, a gépkocsijánál több alkalommal, ököllel meg is ütötte haragosát.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést, többszörös bordatörést szenvedett.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolta és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat jogerősen 8 hónap, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.