Éneklő Ifjúság: Tizennégy kórus mutatkozott be

2023. 04. 25., 18:31
Az Éneklő Ifjúság hangverseny második részét tartották meg ma délután az Újkollégiumban. Mivel nagy volt a jelentkezők száma, így két időpontra szervezték meg az eseményt, amelyen most tizennégy kórus mutatkozott be.
A galéria 24 képet tartalmaz

A Kodály módszer szellemében megrendezett Kecskeméti Hangverseny Sorozat második alkalmán, Virág Barnabás a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportjának elnöke köszöntötte röviden az iskolák kórusait. Az elnök példaként hozta Kodály Zoltán egy híres válaszát a kérdésre, hogy mi a lényege az ő módszerének. Erre ugyanis Kodály azt felelte:

Ének, népdal és mozgó dó.

Utóbbiról, a szolmizációról Kodály Zoltán azt gondolta, hogy ez egy eszköz és nem pedig a cél. Az igazi cél a zene szeretete és annak kialakulása, a teljes emberré nevelés.

A rövid köszöntőt, majd közös éneklést követően a 14 résztvevő iskola fiataljai neves zsűri előtt mutathatták be tudásukat. Virág Barnabás mellett Soltészné Lédeczi Judit Liszt Díjas Karnagy, valamint Barabás Edina és Szirányi Borbála a Kodály Intézet tanárai értékelték a régióból érkező kórusok által előadott műveket.