Erőművek Éjszakája a BÁCSVÍZ-nél – Már lehet regisztrálni!

2023. 10. 14., 14:33
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felkérésére a BÁCSVÍZ Zrt. idén is csatlakozott az Erőművek Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. Társaságunk október 27-én, pénteken 10-18 óra között fogadja az érdeklődőket, a II. számú vízműtelepen, a modern üzemirányító központban.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon lehet megtenni a következő módon: a weboldalon a „HELYSZÍNEK” menüpontra kattintva ki kell választani a „BÁCSVÍZ Zrt. – II. számú vízműtelep és üzemirányító központ” helyszínt, majd az ott leírt ismertető szöveg alatt a „Jelentkezés” gombra kell kattintani. Itt először ismét a helyszín neve jelenik meg, majd a „Következő” gombra kattintva vezetéknév, keresztnév és e-mail cím megadása után lehet időpontot választani. A csoportok 10 órától 17 óráig minden egész órakor indulnak, az utolsó csoport 18 órakor fejezi be a látogatást.

A BÁCSVÍZ Zrt. elkötelezett a természeti környezet védelme és a fenntartható fejlődés iránt, így a vízbázisok, a talaj és a levegő tisztaságának védelme mellett kiemelt célunk az anyag- és energiafelhasználás mérséklése, a hulladékok, valamint a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Mindenekelőtt küldetésünknek tekintjük a víz- és a szennyvíztisztítási technológiák működtetésének és innovatív környezetvédelmi törekvéseink bemutatását, így az iskolák körében igen népszerű nyílt napjainkhoz hasonlóan megnyitjuk kapuinkat a BÁCSVÍZ Zrt. II. számú Vízműtelepén az Erőművek éjszakája rendezvénysorozat egyik állomásaként. A telephelyen a felkészült szakembereink megismertetik az érdeklődőket a város vízellátó struktúrájával, a modern informatikai alapú üzemirányítás folyamataival, illetve érdekesen és szemléletesen magyarázzák el, hogyan jut el az otthonainkba, éjjel és nappal, legnagyobb kincsünk, a tiszta és egészséges ivóvíz. A látogatók bepillanthatnak a víztermelés, az ivóvíztisztítás és a hálózati nyomásfokozás fázisaiba és elmondjuk, hogyan jut el 300-400 méter mélységből a felhasználási helyekig az ivóvíz. Bemutatjuk, milyen fázisokon megy át a víz a tisztítás során, és milyen gépek, berendezések szükségesek ahhoz, hogy a víz eljusson még a legmagasabb épületek legfelsőbb szintjeire is.

Cím: BÁCSVÍZ Zrt. – II. számú vízműtelep és üzemirányító központ
Kecskemét, Városföld, Tanya 7. (Juniperus kertészet felé, a Mártírok útja 47. számnál lekanyarodva található)
https://www.bacsviz.hu/

TÉRKÉP: https://goo.gl/maps/sdh35a7oPtMXJgA96