Éveken keresztül verte és prostitúcióra kényszerítette élettársát egy kecskeméti férfi

2023. 07. 26., 09:10
A gyanú szerint egy kecskeméti férfi éveken keresztül verte és prostitúcióra kényszerítette élettársát. A nőnek többször lehetősége lett volna értesíteni a rendőrséget, de nem tette. A sanyargatásnak végül az áldozat családja vetett véget.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai 2022. március 1-én őrizetbe vettek egy most 43 éves kecskeméti férfit, aki a gyanú szerint közel másfél éven keresztül rendszeresen bántalmazta és prostitúcióra kényszerítette élettársát.

A párnak megélhetési problémái voltak, amikor kiderült, hogy a jelenleg 36 éves asszony korábban abból élt, hogy a testét árulta. A férfi úgy gondolta, hogy anyagi gondjaikra az a megoldás, ha a nő folytatja a korábbi „munkáját”.

Ennek érdekében egy erre specializálódott internetes portálon hirdetést adtak fel. A kiszolgáltatott asszony Kecskeméten a közös lakásukban, míg Tatabányán és Győrben egy-egy bérelt ingatlanban végezte a prostitúciós tevékenységet.

A férfi nem elégedett meg azzal, hogy élettársa a testével keresi a pénzt; rendszeresen bántalmazta, fojtogatta, egy alkalommal még gumilövedékes pisztollyal is meglőtte.

A kiszolgáltatott asszonyt akarata ellenére ő maga is szexuális cselekményre kényszerítette, emberi méltóságában többször megalázta.

A nő próbált véget vetni a kapcsolatuknak, de bántalmazója szép szavakkal, hangzatos ígéretekkel mindig elérte, hogy áldozata visszamenjen hozzá. Végül a sértett édesapja és testvére tett pontot a bántalmazások végére azzal, hogy az egyik eset után értesítette a rendőrséget.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szexuális erőszak bűntettével, emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével, kapcsolati erőszak bűntettével és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják a jelenleg is letartóztatásban lévő bűnelkövetőt. Ügyében a vizsgálat befejeződött, ellene a rendőrök vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítséghez. Az alábbiakban azon lehetőségekről olvashat, ahol segítséget kaphat:

Fontos, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

A vármegyei segítő szolgálatok elérhetősége az alábbi linket található: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/tavoltartas/bacs-kiskun-megye

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság