Fák dőltek ki és állatok pusztultak el tegnapi vihar miatt a Richter Safari Parkban

2023. 06. 24., 12:13
Éjjel óta zajlik a heroikus küzdelem a nagykőrösi Richter Safari Parkban, ahol a tegnap esti vihar óriási pusztítást végzett a 32 hektáros területen. Eddig legalább 80 fát kellett kivágni, amik megdőltek a szélben, a kidőltekről és a faágleszakadásokról nem is beszélve. Ezek a nagyméretű fák nem csupán a karámok kerítéseit zúzták szét, három kismalacot és egy lámát is agyonnyomtak.
A galéria 69 képet tartalmaz

Hetven ember dolgozott éjszaka óta a romok eltakarításán, hogy a park szombaton megnyithasson. Ez ma, szombat délelőtt meg is történt. Bár még mindig dolgoznak a romok eltakarításán, a látogatható területek már biztonságosak az emberek és az állatok számára egyaránt. Fantasztikus összefogás alakult ki, ugyanis, amikor híre ment annak, mi történt, a szomszédok, barátok is az ott dolgozók segítségére siettek láncfűrészekkel, munkagépekkel, különböző eszközökkel.

Ifj. Richter József, a safari park igazgatója azt mondta, hogy számukra most az a legnagyobb segítség, ha a vendégek ugyanúgy, ahogy eddig is tették, ellátogatnak hozzájuk és nem hagyják cserben az állatokat.

A helyreállítás még jó ideig eltart, ugyanis sok olyan sérült fa van, melyeket, bár nem zavarják sem az állatokat, sem a vendégeket, de ki kell vágni.

A helyszínen azt tapasztaltuk, hogy az állatokat nagyon megviselte mind a vihar és a helyreállítási munkálatok is, de már kezdenek felocsúdni a sokkból.