Címke: vihar
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.08.10

Segítsük együtt a viharkárosultakat!

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést szervez a szélsőséges időjárási körülményekkel összefüggő humanitárius feladatok ellátására. Az Európa számos pontját hetek óta sújtó extrém időjárás pénteken hazánkat is elérte. Magyarország legrégebbi és legnagyobb humanitárius szervezete mind itthon, mind pedig határainkon túl segítséget nyújt a kialakult helyzetben.
2023.06.24

Folyamatos a viharkárok felszámolása Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun Vármegye is nagyot kapott a péntek esti viharból. Reggel 9 óráig több mint 250 állampolgári bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, ebből eddig több közel 200 káreseményt számoltak fel a tűzoltók. Kecskemét vonatkozásában több mint 30 felszámolt káreseményről számoltak be a tűzoltók, de még több van hátra.
2023.06.24

Fák dőltek ki és állatok pusztultak el tegnapi vihar miatt a Richter Safari Parkban

Éjjel óta zajlik a heroikus küzdelem a nagykőrösi Richter Safari Parkban, ahol a tegnap esti vihar óriási pusztítást végzett a 32 hektáros területen. Eddig legalább 80 fát kellett kivágni, amik megdőltek a szélben, a kidőltekről és a faágleszakadásokról nem is beszélve. Ezek a nagyméretű fák nem csupán a karámok kerítéseit zúzták szét, három kismalacot és egy lámát is agyonnyomtak.
2022.12.11

Viharos széllel tör be a sarkvidéki hideg

Vasárnap Az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé, majd egyre inkább keleten várható csapadék: az esőt egyre több helyen havas eső, hózápor válthatja fel. A Bakonyban 5-10 cm-es friss hó hullhat, az erős, olykor viharos északnyugati szél itt hófúvást is okozhat. Erős hidegbetörés várható, napközben csökken a hőmérséklet, délután már csak +1, +2 fok […]