Fegyházbüntetésre ítélték a kecskeméti hajléktalan rablót

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 30., 14:59
A Kecskeméti Járásbíróság 6 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 32 éves hajléktalan férfit, akivel szemben rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.
Képünk illusztráció

Az ügy lényege szerint a vádlott 2022. október 7-én, hajnalban egy kecskeméti dohánybolt előtt meglátott egy hajléktalan férfit (az ügy sértettjét), akitől pénzt kért. A sértett közölte, hogy nincs pénze, majd bement a dohányboltba vásárolni, ahová a vádlott követte.

A boltban a vádlott meglátta, hogy a sértettnél pénz van, ezért a boltból kilépve a belváros felé is követte, majd felszólította, hogy a pénzt adja át. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a vádlott belökte egy vendéglátóhely előtt felállított pavilonba. Innen a sértett még kimászott, és elindult a főtér irányába.

A vádlott tovább követte a sértettet, és ismét pénzt követelt. Amikor egy rendőr járőrautó közeledett feléjük, a vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha segítséget kér, akkor elvágja a torkát. Miután az autó elhaladt mellettük a vádlott belenyúlt a megfélemlített sértett kabátjának zsebébe és abból kivett 9.500 forint készpénzt, majd lecsatolta a karóráját és távozott a helyszínről.

A vádlott büntetett előéletű, rablás miatt már többször is elítélték, jelen eljárásban már többszörös és különös visszaesőként állt a bíróság elé.

Az ítélet nem jogerős.

Kecskeméti Törvényszék