Féltucat szabálysértőt vettek őrizetbe a megyében engedély nélküli vezetés miatt

2023. 07. 05., 12:07
A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök tegnap több kapitányság illetékességi területén összesen féltucat szabálysértőt vettek őrizetbe engedély nélküli vezetés miatt. Egy férfi ellen pedig büntetőeljárás indult.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 2023. július 4-én két férfit vettek szabálysértési őrizetbe. Egyikük a Zöldfa utcában, a másik pedig a Mindszenti körúton vezette úgy az autóját, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

A bajai egyenruhások négy olyan sofőrt állítottak meg, akik a jogszabályok szerint nem vezethettek volna. Egy 28 éves sükösdi lakost 2025 áprilisáig a bíróság tiltott el a vezetéstől, őt Baján igazoltatták. A férfivel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt büntetőeljárás indult. Három sofőrt szabálysértési őrizetbe vettek engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt: egy 62 éves bajai és egy 31 éves bicskei lakos egyáltalán nem rendelkezett jogosítvánnyal, mégis autót vezettek. Egy 48 éves csávolyi férfit Baján, a Bajcsy-Zsilinszky úton vontak intézkedés alá. A sofőr egy segédmotoros kerékpárral vett részt a közúti közlekedésben, ám az intézkedés során kiderült, hogy vezetői engedélye nincs, mert azt korábban – ittas vezetés gyanúja miatt – bevonták tőle. A rendőrök ennél az intézkedésnél is alkalmaztak vele szemben alkoholszondát, ami pozitív értéket mutatott, így a segédmotorost ittas vezetés gyanúja miatt feljelentették.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai délelőtt egy helyi lakost állítottak meg, aki egy Volkswagen kisteherautót vezetett, ám vezetői engedélye nem volt. A férfit gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályai szerint járművet csak az vezethet, aki a jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes vezetési jogosultsággal rendelkezik. Kérjük, hogy a saját és mások biztonsága érdekében tartsák be a közlekedési szabályokat!

… hogy mindenki hazaérjen!

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság