Fenntarthatósági témahét a Kecskeméti Arborétumban

2023. 04. 27., 15:32
Izgalmas játékokkal várták ma (csütörtökön) a gyerekeket a Kecskeméti Arborétumban a Fenntarthatósági témahét ingyenes rendezvényén. Három feladatállomáson tanulhattak a diákok a Föld életvilágának sokszínűségéről és a fenntartható értékekről.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 8 képet tartalmaz

Madarak és növények ismertetése izgalmas játékokkal egybekötve. Ez csak egy az interaktív feladatok közül, amelyeket az arborétumban tartottak ma a Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva. A Fenntarthatósági témahetet 2016 óta tartják meg országosan. A KEFAG Zrt. programjához idén is csatlakozott az Egészségfejlesztési Iroda is. Ők többek között a víz fontosságára, az egészségtudatosságra hívták fel a figyelmet.

– Játékos interaktív, több állomásos programot állítottunk össze a gyerekeknek a Kecskeméti Egészségfejlesztési Irodával karöltve. Idén a biodiverzitás, tehát a Föld élővilágának sokszínűsége, a fenntartható értékek, a hulladék és az energia volt a fő téma a fenntarthatósági héten, ezekre építettük állomásaink feladatait - mondta Vörösváczki Mónika, a Kecskeméti Arborétum vezetője.

A gyerekeknek gyönyörű természeti környezetben meséltek arról, milyen sokszínű a Földünk, valamint arról, hogyan újul meg a természet. Az első állomáson, a növényekről és madarakról, a másodikon az erdei állatokról, a harmadik állomáson pedig a víz fontosságáról tanulhattak az iskolás csoportok.

A Kecskeméti Arborétumban a témahét zárásaként pénteken rendezik meg a Fülemülék Éjszakáját, ahol vetített előadást követően erdei sétán hallgathatják meg a résztvevők a fülemüle énekét. Az ingyenes programra minden családot szívesen várnak.