Fényárban úszik a Budai utcai Piaccsarnok

2023. 02. 16., 15:21
A Budai utcai Piac egész területén lecserélésre kerültek a hagyományos, sárga fényű neoncsövek és helyüket a lényegesen korszerűbb, nagyobb fényerejű LED lámpatestek váltották fel.

Bizonyára sokaknak feltűnt, amint a Budai utcai Piaccsarnokba léptek, hogy az sokkal világosabb, fényesebb lett. Nem véletlen, hiszen a csarnok egész területén lecserélésre kerültek a már elavult, gazdaságtalan, hagyományos neoncsövek. Helyükre új, energiatakarékos OSRAM LED csövek kerültek, melyek számos kedvező tulajdonságuk mellett magasabb élettartammal, lényegesen nagyobb fényerővel rendelkeznek és használatukkal jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A jelen fejlesztés oka nem csak a piacot is súlytó, drasztikusan megemelkedett energiaárak részbeni kompenzálása, hanem az árusok komfortérzetének növelése is. A piaci árusoknak ugyanis évek óta ez volt az egyik kívánsága, hogy legyen világosabb a piaccsarnokban és ez most megvalósult, mindenki nagy örömére, megelégedésére.  

A természetes nappali fényt idéző világításnak köszönhetően a piaccsarnok világosabb, átláthatóbb lett, mely az árusok portékáinak szemléltetéséhez és a piacra érkezők zavartalan nézelődéséhez sokkal kellemesebb érzetet biztosít.

A hét folyamán pedig befejeződik a Piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtéri piac világítás korszerűsítése is.

(Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet)