Fiatalkorú tolvajt vettek őrizetbe Kecskeméten

2023. 01. 16., 15:08
A megyeszékhely nyomozói több lopás miatt folytatnak büntetőeljárást egy 17 éves kecskeméti fiúval szemben. A kamasznak már annyi bűncselekmény van a rovásán, hogy kezdeményezik a letartóztatását.

Többrendbeli lopás miatt vettek őrizetbe a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói egy 17 éves megyeszékhelyi fiút. A fiatal bűnelkövető a gyanú szerint több ingatlanba is bement tavaly nyártól kezdődően. Egy esetben különös módját választotta a betörésnek: kibontotta egy ház gipszkarton falát, hogy egy aranygyűrűt lovasítson meg. Másik alkalommal laptopot és 350.000 forint készpénzt vitt el. Ekkor – egy korábban ellopott – lakáskulccsal ment be unokatestvéréhez a távollétében. Egy másik házból övtáskát vitt el, amiben 55.000 forint, két telefon és iratok voltak.

A tinédzser az esetek többségében hamar lebukott a bűnözéssel, többször kihallgatták gyanúsítottként lopás miatt a kecskeméti nyomozók. Az utolsó dobása szintén egy betörés volt 2023. január 13-án. Ez alkalommal az ablakot feszítette be, hogy hozzájusson egy hősugárzóhoz és némi alkoholhoz. A kamasznak már túl sok bűncselekmény volt a rovásán, ezért a bejelentést követően őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását. A fiatal számlájára írható még egy kerékpárlopás is, egyszer pedig egy parkoló autóból lopott elektromos cigarettát. A rendőrök vizsgálják, hogy a kamasz elkövetett-e más vagyon elleni bűncselekményeket is, illetve volt-e társa - olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményében.