Tartálykocsis kamion ütközött személyautóval az M5-ös autópályán

KÖZLEMÉNY
2023. 06. 01., 10:53
Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt június 1-én délelőtt az M5-ös autópálya 81-es kilométerénél. A Szeged felé vezető oldalon, Hetényegyházánál forgalmi akadályra kell számítani.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 20 képet tartalmaz

Helyszíni információk szerint a román kamion Budapest irányába haladt, amikor információnk szerint vezetője elaludt, a kamion átszakította a belső szalagkorlátot, és a szemből érkező személyautóval összeütközött. A járművekben csak a két vezető ült, ők nem sérültek meg. A vétlen autós elmondta, hogy Szeged felé tartott, először egy felé repülő szalagkorlát darabot látott, és intenzíven fékezett, majd ezután tért át sávjába a tartálykocsis kamion, de az ütközést már nem tudta elkerülni.

A kamionos is fékezett ugyan, de emiatt járműve bebicskázott és így ütközött össze az autóval. A baleset miatt mintegy tíz kilométeres kocsisor torlódott fel a Szeged felé vezető oldalon.  Információnk szerint a rendőrök több személyt is megbüntettek, akik megálltak, vagy teljesen lelassítottak, hogy fotót készítsenek a balesetről, ezek újabb balesetveszélyt okoztak a sztrádán. A kamion műszaki mentése több órán át tart majd, ezért ismét torlódásra kell számítani az érintett szakaszon.