Forgalomkorlátozás az M5-ös 7 pontján

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 15., 07:11
Az M5-ös autópálya több szakaszán is zajlanak ma (hétfő) felújítási munkálatok, de a főutakon is számítani kell forgalomkorlátozásra a közlekedőknek. Az Útinform hírei:

Az M5-ös autópályán,
- Röszke felé, az M0-s autóút csomópontja és Ócsa között a műszaki átjárókat takarítják. A 17-es és a 30-as km között az aktuális munkaterületnél a belső sávban dolgoznak.
- Budapest felé az Örkényi pihenőhely és Újhartyán között az elválasztósáv növényzetét kaszálják. Az 54-es és a 42-es km között mozgó tereléssel a külső sávba terelik a forgalmat.
- Kecskemét térségében a műszaki átjárót takarítják. A főváros felé a 76-os és 74-es km között, Röszke felé pedig a 73-as és a 92-es km között csak a külső sáv járható.
- a Budapest felé vezető pályaoldalon, Kecskemét térségében az elválasztósáv növényzetét kaszálják. A 92-es és a 74-es km között az aktuális munkaterületnél a külső sávba kell sorolni.
- a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó és a lehajtó ágat is. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.
- a határ felé Szeged és Röszke között az elválasztósávot kaszálják. A 161-es és a 174-es km között mozgó tereléssel a belső sávban dolgoznak.
- a Budapest felé vezető oldalon, Röszke térségében szintén az elválasztósávot kaszálják, így a 174-es és a 170-es km között a munkaterületnél a külső sávban kell autózni.

A 44-es főúton,
- Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt, az 5-ös km-nél, illetve 8-as km-nél félpályán halad a forgalom.
-  Kondoros és Békésszentandrás között az útmenti védőkerítés karbantartása miatt, a 65-ös és 97-es km között lassan mozgó terelés mellett a félútpályát lezárták.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.