Forgalomszabályozással kapcsolatos döntések a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság napirendjén

2024. 02. 12., 16:44
Több városrészt érintő forgalomszabályozással kapcsolatos kérésekről döntött saját hatáskörben mai ülésén a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság. A sebességkorlátozással, a várakozási idővel vagy például a tehergépkocsik behajtásával kapcsolatos javaslatok lakossági kérésre, az érintett önkormányzati képviselők támogatásával kerültek napirendre.

Lakossági kérések, illetve jelzések nyomán hét forgalomszabályozással kapcsolatos előterjesztésről tárgyalt és döntött mai ülésén a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság. Dr. Homoki Tamás alpolgármester előterjesztése alapján:

-30 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be az Epreskert utca teljes szakaszán.

-Korlátozott lesz a várakozás a Bethlen körút 12/c számú ingatlan előtt. Mintegy 25 méter hosszan munkanapokon 8-18, illetve szombaton 9-13 óra között kizárólag engedéllyel lehet csak parkolni az érintett szakaszon.

-20 km/órásra csökken a megengedett sebesség a Magvető utca egy szakaszán.

-Tilos lesz behajtani a Klebelsberg Kunó utcában, a 44-es főút és Mártírok útja közötti szakaszon a célforgalom kivételéven a tehergépkocsiknak.

-A bizottság elfogadta azt is, hogy a Vikár Béla utca teljes szakaszán 30 km/órás sebességkorlátozást vezessenek be.

-Tilos lesz megállni továbbá az Attila utca 2. szám alatti ház kapubejárójától a Vikár Béla utcáig, mintegy 15 méter hosszan.

A bizottság nem támogatta ugyanakkor azt, hogy a Mezei utcában, illetve folytatásában a Juhász utcában az 5. számú főút és Mindszenti körút közötti szakaszon, a célforgalom kivételével kitiltsák a tehergépjárműveket. Mint többen is elmondták, nem látják megalapozottnak a javaslatot, hiszen ezt az útvonalat több olyan jármű is használja, amely a belvárosi üzleteket látja el árúval. A testület a javaslat alaposabb kidolgozásra kéri az érintett képviselőt.