Fuss egy napot! - A déli harangszóig tartott a IUSTITIA ultrafutása

2024. 05. 26., 11:21
Május 25-én, szombaton rendezte meg a IUSTITIA Egyesület a „Fuss egy napot!” 6 órás ultrafutás második részét. Ezúttal is sokan vettek részt az eseményen, ezzel a legbátrabbak már 12 óránál tartanak.
A galéria 7 képet tartalmaz

Az időjárás is a kegyeibe fogadta futókat, végig napos időben róhatták a köröket a versenyzők. Bár a pénteki eső kicsit /nagyon/ trópusivá alakította a Domb környékét, a gyönyörű fák alatt mégis kellemes volt a sportolás.

Ezúttal is lehetett km-ket gyűjteni a KÉSZ Egyesület jóvoltából, és sokan éltek is vele. A gyermeknapi programkavalkádra többen egy kis kocogással melegítettek. A legkitartóbb Túri Milán volt, aki 20 km-t teljesített, a célban pedig még egy szaltót is bemutatott.

A futás mellett ezen a napon is volt néhány különlegesség is. A déli harangszóra már ebéd várta a futókat, nézőket és minden érdeklődőt. A KÉSZ egyesület és a Zöld és Pont Civil Társaság segítségével egy finom gulyásleves csillapította az éhséget. Étkezés közben az a kellemes tudat járta át az emberek lelkét, hogy az étel ára a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány munkáját segíti.

Nagy izgalom várta a másik meglepetést: tombola játékot hirdetett a IUSTITIA Egyesület, melynek fődíját, egy 160 ezer forintos kerékpárt a Zöld és Pont Civil Társaság ajánlotta fel.

Volt is érdeklődés, gyorsan fogytak a tombolák, mindenki a szerencseszámait próbálta „megjátszani”… Ez legjobban Dollákné Drabant Zsuzsannának sikerült, aki „mellesleg” a futásban is a legmesszebbre jutott a 2 órás versenyen.

A három órás versenyt Marczell Beatrix, illetve Káldi Csaba nyerte. A negyed nap alatt Magyar Márk jutott a legmesszebbre, ő 54.410m-t teljesített.

A jótékonykodás sikeres volt, közel 100 ezer Ft gyűlt össze a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány javára. További eredmények és képek az Egyesület honlapján: www.juszti.hu