Gépjárműlopás és betörés - Őrizetben a kecskeméti tolvaj

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 20., 18:32
A kecskeméti rendőrök jelenleg hét bűncselekménnyel gyanúsítják a helybéli férfit.
A galéria 5 képet tartalmaz

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2023. március 17-én délben elfogtak és őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki a gyanú szerint alig egy hónap alatt legalább hét bűncselekményt követett el. Még február 22-én felfeszítette egy Zsinór utcai ingatlan kapuját; amikor bejutott az udvarra, onnan aggregátort, babakocsit, napelemes lámpát emelt el közel 100.000 forint értékben.

A fiatal később több boltból is elemelt különféle értékeket. Több rúd szalámit, szeszes italt pakolt a hátizsákjába, majd kisurrant az üzletekből. Az egyik boltban észrevették a lopást, ezért futva menekült el.

Március elején aztán egy lakás ajtaját rongálta meg. Az ingatlanból két kályhát, készpénzt, festékeket és zálogjegyeket vitt el 350.000 forintot meghaladó értékben.

Múlt csütörtökön – az elfogása előtti napon – egy autót tört fel a kecskeméti illetőségű elkövető, és a jármű csomagteréből 1 millió forintnyi ruhaneműt vitt el. Ugyanezen a napon egy kocsit is meglovasított a megyeszékhelyről, amelyet aztán egy másik utcában sorsára hagyott. Előtte azonban kiszerelte belőle az akkumulátort és a rádiót.

A nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek az ügyekben, ám egy furcsa véletlen vezette őket az ismeretlen tettes nyomára. Az a sértett, akinek a kocsijából a ruhákat elvitték, elmondta, hogy kihallgatása előtt az utcán meglátott egy nőt, aki az egyik, tőle eltulajdonított kabátban sétálgatott. A nőt megpróbálta kifaggatni arról, hogy tett szert a ruhaneműre, de ő el akart szaladni. A férfi ekkor szólt a rendőröknek, az asszonyt pedig a hatóság kiérkezéséig visszatartotta.

A nyomozókkal már közlékenyebb volt a nő, és elmondta, hogy a kabátot egy 24 éves kecskeméti ismerősétől kapta. A férfit a rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították.

A jelenleg hét lopással gyanúsítható elkövetőt a rendőrök – kihallgatását követően – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság