Gyermekgyógyászok üléseznek Kecskeméten

2023. 09. 29., 17:40
Kezdetét vette a kétnapos Gyermekkardiológiai szekció ülése a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Gyermekgyógyász Társaság kongresszusának két kiemelt témája a genetika- kardiogenetika és a felnőttkori veleszületett szívbetegség.
A galéria 43 képet tartalmaz

Kecskeméten tartja meg a Gyermekkardiológiai szekció ülését a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Gyermekgyógyász Társaság. A kétnapos kongresszus ma vette kezdetét a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban. A tudományos ülés kiemelt témái között szerepel a genetika- kardiogenetika és a felnőttkori veleszületett szívbetegség. Továbbá a résztvevő szakemberek megismerhetik a terület legújabb vívmányait, a hazai gyermekgyógyászat fejlődési lehetőségeit, valamint külön szekciót biztosítanak a jövő nemzedék, a szakma ifjú mesterei számára.

Az eseményen az is elhangzott, hogy a diagnosztika, a katéteres beavatkozás, a szívsebészet fejlődése, illetve a méhen belüli felismert veleszületett szívfejlődési rendellenességek terminálása következtében a gyermekkori gondozottak száma a felnőttkori betegekhez képest csökkent.