Címke: egészség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
82 találat
2023.09.29

Gyermekgyógyászok üléseznek Kecskeméten

Kezdetét vette a kétnapos Gyermekkardiológiai szekció ülése a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Gyermekgyógyász Társaság kongresszusának két kiemelt témája a genetika- kardiogenetika és a felnőttkori veleszületett szívbetegség.
2023.09.21

Alzheimer séta – a demenciában élőkért

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda 6. alkalommal szervezte meg hagyományos Alzheimer sétáját városunkban. A séta résztvevői között idén is jelen voltak idősek és fiatalok is. A vidám, zöld szélforgókkal tarkított menettel a demenciával élők drasztikus növekvő számára hívták fel a figyelmet.
2023.09.18

Kecskemét demensbarát város

Szeptember az Alzheimer-kór világhónapja. Ennek kapcsán a számos program mellett, idén is lesz Alzheimer-séta Kecskeméten. A programmal a demenciával élők drasztikusan növekvő számára hívják fel a figyelmet szeptember 21-én.
2023.07.18

Rétvári Bence: egyetlen ujjlenyomattal elérheti minden magyar a leleteit

Eddig 2,3 millióan töltötték le telefonra az EgészségAblak applikációt, illetve több mint 2 millió leletet is letöltöttek, így már minden magyar ember egyetlen ujjlenyomattal elérheti az összes leletét - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkár a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelőben tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.
2023.06.21

Tájékoztatás parlagfű elleni védekezési kötelezettségről

Magyarországon a parlagfű a legtöbb kellemetlen tünetet kiváltó allergén, amely a lakosság jelentős részének egészségét, életminőségét rontja, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, hiszen jelentős terméskiesést is okozhat. A parlagfű elleni eredményes védekezés tehát közös érdekünk.
2023.03.16

Mit kell szem előtt tartani az edzés előtti táplálékkiegészítésnél?

Egyre többen döntenek úgy, hogy megváltoztatják étkezési szokásaikat, rendszeres testmozgásba kezdenek, és úgy is döntenek, hogy valamilyen módon elkezdik a táplálékkiegészítést. Természetesen ezt pozitívan kell értékelni, elvégre a társadalom tudatosabb, és ez életmódváltásra stb. vezet. Érdemes azonban nem elfelejteni, hogy ha mindezek a változtatások többek között az egészség szempontjából is előnyösek, akkor helyesen kell őket végrehajtani.