Hagyományőrző és zsinóros viseleti ruhák divatbemutatója Kecskeméten

2024. 05. 28., 14:31
A kecskeméti Glória Rendezvényház adott helyszínt szombaton a hagyományőrző és zsinóros viseleti ruhák báljának, mely egyben népviseleti divatbemutató is volt. Az esemény fő célja ezúttal is az értékmegőrzés volt.
Fotó: Varjas Gabriella
A galéria 10 képet tartalmaz

A május 25-ei esemény megrendezéséhez a szervező családjában bekövetkezett korábbi szomorú esemény vezetett. Az édesanyja háza egy tűzesetben megsemmisült 2021. februárban, de a sok szeretetteljes segítségnek köszönhetően, melyet magánszemélyektől, cégektől és a kiskunfélegyházi városvezetéstől kaptak, új otthont tudtak felépíteni családjuk számára. A rendezvény házigazdája, Szűcs Katalin népviseleti ruhatervező elárulta, hogy az motiválta őket a szervezésre, hogy ki tudják fejezni a hálájukat.

Ezért is említik úgy az eseményt, hogy Hála Bál, melynek résztvevői a jegy megvásárlásával jótékony célt támogattak és ajándékban is részesültek.

Az est vendégei közül a hölgyek zsinór motívumos blézert, az urak bocskai inget kaptak ajándékba.

Bagdi Bella pszichológus, mindfulness tanár koncerttel szórakoztatta a bál közönségét, a programban szerepeltek nomád dobosok, csergető csikósok és felcsendültek magyar nóta dalok is. Az eseményen részt vett Zsigóné Kati, a "tojásdíszítés királynője" is.