Hagyományos sütemények az M1-en a kecskeméti piacról

2023. 03. 20., 16:05
Az M1 március 17-én, pénteken ismét a Budai utcai piacon forgatott. Most a piac egyik népszerű, Kelesztő nevű üzletétől jelentkezett be kollégánk a piaci körkép keretében. Az aktuális téma ez alkalommal: „ahogyan a nagymama készítette”.

Sajnos korunk gyermekei már belekeveredtek a tömeggyártásos gyorsétkezésbe, ezért sokan közülük nem ismerik a valódi ízeket. Egyre több fiatalnak cseng idegenül, mikor rákérdezünk, tudod-e milyen a csörögefánk, a tejespite vagy a métereskalács? Ezek a tradicionális, ízletes finomságok egyre jobban feledésbe merülnek.

Az M1 csatorna múlt pénteki forgatásán a nézők betekintést nyerhettek a Budai utcai piaccsarnokban működő közkedvelt reggeliző hely kínálatába, melynek javarésze saját tapasztalatokból merítkezve, kipróbált és bevált régi, hagyományos receptek alapján a helyszínen készül - idézi fel hétfői közleményében a piac.

A családi vállalkozás törekvéseinek egyik célpontja a fiatal generáció megnyerése. Szeretnék velük megismertetni a nagyszülők által még gyermekként kedvelt süteményeket. Óvjuk meg hagyományainkat azáltal, hogy továbbadjuk őket az utókornak!

Az M1 kecskeméti piacról való bejelentkezése itt nézhető meg: