Halmozta a közlekedési jogsértéseket

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 23., 12:43
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

A kalocsai rendőrök 2023. március 21-én este Fajsz belterületén megállítottak egy autóval közlekedő helybélit. A sofőrről kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért az egyenruhások vér-vizelet mintavétel céljából előállították. Amikor az iratait ellenőrizték, arra is fény derült, hogy a férfit a járásbíróság a járművezetéstől korábban jogerősen eltiltotta.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, mivel nem ez volt az első ittas vezetése. Még 2023. január 22-én kora délután tolatás közben nekiütközött egy autónak Fajszon, a Petőfi utca és a Dózsa utca kereszteződésében. A karambolt ugyan észlelte, de megállás nélkül elhajtott, és csak mintegy 250 méterrel később állt meg. A rendőrök megszondáztatták, az alkoholteszter pedig pozitív értéket mutatott. Ekkor cserbenhagyás vétsége és ittas vezetés vétsége miatt büntetőeljárás indult ellene, ami még le sem zárult, amikor a férfi kedden ismét ittasan ült autóba.

A közlekedési osztály munkatársai a bűnelkövetőt cserbenhagyás, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és kétrendbeli ittas vezetés gyanúja miatt – kihallgatását követően – őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság elkötelezetten lép fel a súlyos jogsértések elkövetőivel szemben. A közlekedési szabályokat megszegő sofőrök – különösen az ittasan volán mögé ülők és a gyorshajtók – elleni hatékony fellépés érdekében rendszeres, visszatérő ellenőrzést tartanak a közutakon. Az ilyen típusú jogsértések ugyanis nem csupán a jármű vezetőjének, hanem a közlekedés más résztvevőinek a testi épségét, egészségét is veszélyeztetik.

Kérjük, ne vezessenek ittasan, és olyan sofőr mellé sem üljenek be, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság