Halnapok a bugaci pusztán? Igen!

2025. 11. 11., 10:13
November 15-16-án a kiszáradt homokhátságon, a Bugaci Karikás Csárdában halfőző verseny és halnapok lesznek. A szervezők ezzel a rendezvénnyel a finom halászlé készítésen és elfogyasztásán túl, szeretnék felhívni a figyelmet a Kiskunsági Homokhátság problémáira is.

A Bugaci Ménesbirtokon a Karikás Csárda ad otthont a Gasztrohétvégék újabb eseményének a Halnapoknak. A két napos rendezvény keretében, november 15-én, szombaton, halfőző versenyt is rendeznek, ahol a versenyre nevező csapatok bemutathatják mit is tudnak. A bográcsokba való alapanyagot Bibók Károly biztosítja, aki az 1970-es években barátjával Albert Jánossal kezdett járni a Tiszára halászni. Ekkor szerette meg a halakkal való foglalkozást. Jelenleg a tiszakécskei piacon árulja a halat hétvégenként. A Bugaci Halfőző fesztiválra friss pontyot és harcsát szállít. A halfőző versenyre nevezők tőle tudják előzesen megrendelni a főzéshez szükséges friss halat, amelyet a nevezési lap kitöltésével lehet igényelni.

Természetesen a halfőző versenyen Bibók Károly csapata is indul.

A verseny mellett a csárdában ez idő alatt, különleges és hagyományos halételeket lehet majd fogyasztani. Ropogós-haltepertő lilahagymával, Bajai vegyes halászlé, Szürkeharcsa paprikás tepertős túrós csuszával, Pontypatkó paprikás lisztben sütve vagy rántva. A november 15-én és 16-án sorra kerülő halnapokkal a szervezők üzenni is szeretnének, fel akarják hívni ugyanis a figyelmet az itteni egykori szikes tavak emlékére, amelyekben régen még horgászni is lehetett.

Gyere, és nézd meg a halfőző csapatokat november 15-én, kóstold meg a halspecialitásokat szombat-vasárnap a Bugaci Karikás Csárdában! UGORJUNK KI BUGACRA!

További információ: www.bugacpuszta.hu 

A Gasztrohétvégék következő rendezvénye november 22-én és 23-án az Erzsébet-Katalin Nap lesz svédasztalos fogadással.