Hároméves a MÉLYMERÜLÉS UTCALAP

2023. 01. 27., 10:41
Három évvel ezelőtt, 2020. január 27-én mutatták be jótékonysági célú, kulturális vállalkozást, a MÉLYMERÜLÉS UTCALAP-ot. A születésnap alkalmából Kriston-Vízi József ötletgazda és főszerkesztő emlékezett meg a kezdetekről.

Dátum szerint három évvel ezelőtt e napon - amúgy hétfő este volt - került bemutatásra a civil polgári kezdeményezésként Kecskeméten életre hívott jótékonysági célú, kulturális vállalkozásunk: a MÉLYMERÜLÉS UTCALAP első évfolyamának első száma. Az utolsó utáni pillanatban ugyan helyváltoztatásra kényszerültünk, de egy gyors éjszakai telefon nyomán barátunk, Szabics István igazgató úr intézkedésére a Tudomány és Művészetek Háza nyitott nekünk és közel 100 érdeklődőnek kaput.

Az első lap

Az egykori neológ nagyzsinagóga Öveges Józsefről elnevezett termében Koltai-Nagy Balázs és Sipos Gergő Gábor kisérő műsorával simogatva beszélt céljainkról, az önként vállalt Ügy és a lap s már akkor számos szerzőjének, támogatójának törekvéseiről Király László György (1956-2020) alapító szerkesztő, lapmenedzser, az első szám szponzora és Kriston-Vízi József ötletgazda és főszerkesztő. A szerkesztő csapatnak már ekkor tagja volt a lap arculatát és művészeti megjelenését határozottan formáló Ulrich Gábor s az irodalmi anyag gondozója, Libor Zoltán.  Az első lapszám támogatói bevételével, mintegy 200.000 forinttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának kötelékében dolgozó utcai szolgálat önzetlen munkásainak feladatellátását segítettük.  

A premier meghívója

Szöveg: Kriston-Vízi József