Hasba rúgta az orvost, felfüggesztett börtönt kapott

2024. 04. 19., 11:37
A Bajai Járásbíróság 8 hónap – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte azt a nőt, aki tavaly februárban bántalmazta az őt ellátó orvost. Ítéletet hoztak az ellen a férfi ellen is, aki fojtogatta a halőrt Madarason.
Képünk illusztráció

A Bajai Járásbíróság 8 hónap – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt egy nőt, aki 2023. február 20. napján a bajai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán ittas állapotban az őt ellátó orvossal szemben kiabált, majd jobb lábbal az orvost alhason rúgta, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A nővel szemben a Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat.

A Bajai Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 1 év 2 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt egy férfit, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség.

A férfi 2023. augusztus 16-án Madaras külterületén szabálytalanul, két horgászbottal horgászott, ugyanis csak az egyikre volt engedélye. Ezt a tavon szolgálatban lévő halőr észrevette és felszólította a horgászat abbahagyására, engedélyének átadására, aminek a férfi nem tett eleget, hanem meglökte, majd fojtogatni kezdte a halőrt. Ennek során mindketten a stégre estek, majd a halőr kiszabadult a férfi fogásából és elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi a bűnösségét a váddal egyezően beismerte, a tárgyalásról lemondott.