Helyes étkezés, egészséges táplálkozás személyre szabottan - Dr. Fritz Péter volt a Kiemelő vendége
Dr. Fritz Péter azt javasolta, hogy az étrend egyénre szabott legyen, ne kövessünk különböző divatirányzatoknak. Természetesen vannak olyan alapvetések, amiket be kell tartani. Az egyik ilyen a változatosság, amely nagyon fontos a modern táplálkozástudományban. A másik a zöldség- és gyümölcsdominancia, amellyel a rostbevitelhez járulunk hozzá. Nagyon fontos ez, mert az egyik egészségügyi mutató szerint alacsony a lakosság rostfogyasztása.
Hogy melyik életszakaszban kell elkezdeni az odafigyelést? A kutató azt javasolta, hogy minél hamarabb. Előadásában kiemelte, hogy nagyon fontosak a családi minták.
A táplálkozáson kívül természetesen fontos a sport is. Éppen ezért az előadásában is sportolókat és sportolók szüleit szólította meg. Rámutatott arra, hogy a sportolók élete feszesebb, teljesen más mentális-fizikális stressz is éri őket.
Mint elmondta, egyéni tanácsadásai során a sporttáplálkozás középpontjába a sportolói teljesítmény kerül.
A fiatalok megszólítása fontos, egészségfejlesztő személettel kell közelíteni egyéni és csoportszinten is. Partnerként kell őket kezelni, meg kell találni hozzájuk az utat, és akkor könnyebben lehet őket motiválni az egészséges táplálkozásban is - hangsúlyozta előadásában Dr. Fritz Péter.