Húsvéti forgatag az Új Tanyacsárdában

2023. 04. 10., 17:47
Egész hétvégén húsvéti forgataggal várta vendégeit az Új Tanyacsárda. A legfinomabb tradicionális ételek mellett nyuszisimogatás, tojáskeresés, lovaskocsizás és puszta-olimpia várta a húsvétolni vágyókat.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 15 képet tartalmaz

A jól megszokott finom falatok mellett húsvéti programkínálattal várta a húsvétolni vágyókat az Új Tanyacsárda húsvétvasárnap és húsvéthétfőn. 11 órakor már frissen sült pogácsával várták az érkezőket, a nap folyamán pedig lovaskocsikázás, locsolóversmondó verseny, különböző játékok várták a mintegy 40 hektáros területre ellátogatókat.

Garaczi János tulajdonos elmondta, nagy öröm számukra hogy szinte mindig ilyen sok vendég érkezik. A tegnapi és természetesen a húsvét előtti időszak is mozgalmas volt. Az óriási, méltán híres ételkínálatról kérdeztük a mesterszakácsot.

-Főként hagyományos ételekkel készültünk.  A hideg előételeink között van az elmaradhatatlan sonka, akik pedig valami különlegesebbre vágytak, azok a bárányból készült ételeinket is megkóstolhatják.

A jó időnek köszönhetően a családok kiélvezhették a természetben való sétálgatást, de megcsodálhatták a közelmúltban született kiscsikókat és fiatal báránykákat is. Lovaskocsikázás és nyuszisimogatás is várta a gyerekeket és felnőtteket. A tulajdonos elárulta, hogy egy már hagyományosnak mondható, különleges csapatjátékkal is büszkélkedhetnek, ez pedig nem más, mint a pusztaolimpia.

A pusztaolimpián remek régimódi, de szórakoztató játékokat lehet űzni, mint például a közös lécen sétálás, tű keresés szalmabálában, vagy patkódobálás. Ám mégis az olimpiai számok közül a legkedveltebb a talicskatolás.

A délután folyamán látványos lovasbemutatóval készültek, a legkisebbeknek pedig tojáskereséssel kedveskedtek, hogy a húsvét mindenkinek maradandó élmény maradjon.