Címke: húsvét
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1130 találat
2024.04.01

Húsvétkor is csak józanul üljünk a volán mögé!

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen! - figyelemeztet a rendőrség.
2024.03.31

Húsvétolón mulattak a Mezei utcában

Közös ebéddel, tánccal, mulatsággal, kézműves sarokkal és tojásvadászattal várták a vendégeket szombaton a Mezei utcában. Jánosi István önkormányzati képviselő és a Tegyük Rendbe Egyesület elnöke, Kállai Rita invitálta meg a környékben élőket, akik szép számban érkeztek a jó hangulatú Húsvétolóra.
2024.03.31

Húsvétolás Hetényegyházán

A Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület önkéntesei által feldíszített hetényegyházi főtéren sokan megfordultak szombat délután. Az egyesület ugyanis közösségépítő húsvétolást hirdetett a térre, ahová várta a lakosok apraját-nagyját.
2024.03.31

Húsvétolás Hetényegyházán

Közös ebéddel, tánccal, mulatsággal, kézműves sarokkal és tojásvadászattal várták a vendégeket szombaton a Mezei utcában. Húsvétolás Hetényegyházán.
2024.03.30

Berzselt és viasszal készültek a tojások a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Kétféle ősi technikával készültek el a tojások ma a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Hagymahéjjal berzseltek és viaszoltak kicsik és a nagyok, akik a kézműves foglalkozás után haza is vihették művüket, hogy Húsvétkor díszíthessék velük az ünnepi asztalt. Mini tárlattal fogadták a családokat ma a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Az egész délelőttöt annak szentelték a szervezők, hogy az […]
2024.03.30

Csuja Gergely atya a húsvét jelentőségéről

Virágvasárnappal kezdetét vette a nagyhét, mely húsvét vasárnapján, Jézus feltámadásával csúcsosodik ki. Az ÉlŐvíz márciusi adásában Csuja Gergely atyával, a Kecskeméti Nagytemplom papjával beszélgettünk a húsvét igazi jelentőségéről, a nagyhét eseményeiről, illetve arról, milyen szertartások lesznek a következő napokban a római katolikus templomokban.
2024.03.30

Keresztút

A sokéves hagyományokhoz híven nagypénteken keresztút-járást tartottak az arborétumban.
2024.03.29

Ne vásároljunk feleslegesen állatot húsvétkor!

Szokássá vált, hogy húsvétkor a szülök élő nyuszival vagy kiscsibével lepik meg gyermekeiket. Ennek viszont sokszor az állatok látják kárát, miután megunják otthon őket, és megszabadulnak tőlük. Ezt megelőzendő van lehetőség a Kecskeméti Vadaskertben egész évben arra, hogy megsimogassák a tapsi füleseket, a gyerekek ott kiélhetik a nyuszik iránti vágyukat.