Húsvétkor is csak józanul üljünk a volán mögé!

2024. 04. 01., 10:16
Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen! - figyelemeztet a rendőrség.

A húsvéti ünnepek idején a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. 

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Ezek a hatások függetlenek attól, hogy autósról vagy kerékpárosról van szó. Azok a kerékpárosok, aki alkoholos befolyásoltság alatt ülnek kétkerekűre, fokozott baleseti kockázatot jelentenek a közlekedés többi résztvevője számára, és nem csupán a saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

Kérjük, ne kockáztassanak!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!