Csütörtöktől ideiglenes forgalomkorlátozás az Izsák úton

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 07., 08:17
Az Izsáki út – Olimpia utca csatlakozásánál épülő turbó körforgalom miatt újabb forgalomkorlátozás lép életbe az 52-es főúton. Mutatjuk az önkormányzat tájékoztatóját.
Fotó: Harkai György
A galéria 10 képet tartalmaz

A kivitelező arról tájékoztatta a kecskeméti önkormányzatot, hogy az 52. sz. főút négynyomúsítása I. ütem címet viselő projekt előrehaladásával tervezetten 2023. november 9-én (csütörtökön) az 52. sz. főút 0+782,15 km szelvényben, az Izsáki út – Olimpia utca csatlakozásában tervezett turbó körforgalom kiépítése kapcsán új ideiglenes forgalomkorlátozás kerül bevezetésre.

A Budapest – Lajosmizse – Kecskemét vasútvonal keresztezésétől a Sheraton Hotel gazdasági bejáratáig lezárásra kerülnek az 52.sz. főút belső forgalmi sávjai. Az épülő körforgalomban a belváros irányából az Olimpia utca irányába és az Olimpia utcáról az M5 autópálya irányába ki lehet hajtani. A bevásárló központ és a lakópark felől a belváros irányába, valamint az M5 autópálya felől a bevásárló központ és lakópark felé ki lehet hajtani. A körforgalom teljes körbejárhatósága ebben az építési ütemben még nem kerül kialakításra, annak várható bevezetése 2023. december eleje.

A gyalog és kerékpáros forgalom részére kiépültek a bevásárló központ felöli ágon és az Olimpia utcai ágon átkelőhelyek. Az Izsáki úton gyalogos átkelés a következő ütemben kerül kialakításra, addig az Ipoly utcai gyalogátkelőhelyen lehet közlekedni.

A kivitelező a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri.