Idén is lesz KASZ

2023. 05. 25., 13:40
Idén is megrendezik a KÉSZ Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpoziont, nemzetközi alkotótábort. A XX. jubileumi év alkalmából több különleges programmal is készül a K-ARTS Művészeti Alapítvány.
A galéria 11 képet tartalmaz

Jubileumi évhez érkezett a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion. Ma (csütörtök) az idei táborról és programokról tartottak tájékoztatót a sajtó képviselőinek. A szimpozion, Magyarország egyik legjelentősebb nemzetközi alkotótábora. Az elmúlt években 121 művész, több mint 1000 zsűrizett műalkotást készített a programok során.

-Az idei év számunkra különleges jelentőséggel bír, jubileumi évről van szó. 2004-ben kezdtük a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion tervezését a KASZ-t. Most a 20. megrendezése áll előttünk- mondta Árvai István, a K-ARTS Művészeti Alapítvány művészeti vezetője.

Idén 9 nemzetközileg is elismert alkotó érkezik az alkotótáborba a KÉSZ Ipari és Innovációs Park területére. Az alkotótábor komoly művészeti referenciákkal bír, a művek több jelentős magyarországi és külföldi tárlaton mutatkoztak már be, emellett nagyszerű lehetőség ilyenkor a résztvevőknek, hogy jó kapcsolatokat köthessenek egymással, illetve eszméket is tudnak cserélni. Mint elhangzott idén június 23-tól egészen július 31-ig lehet majd megtekinteni a kiállított műveket. A huszadik évforduló alkalmából két másik kiállítást is bemutatnak a Múzeumok Éjszakáján, illetve a tervek szerint ebben az évben egy könyvben szeretnék összegezni az elmúlt 20 év történéseit.