Idén is nagy a választék az iskolához szükséges tanszerekből

2023. 08. 02., 14:55
Hamarosan itt a szeptember ezzel együtt az iskolakezdés. A szülők többsége már ilyenkor beszerzi a szükséges eszközöket. Aggódni azonban nem kell, mivel idén is nagy a választék a füzetek, táskák és írószerek tekintetében az iskola kezdők számára.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 14 képet tartalmaz

Bár még nem nagy a tumultus, sok szülő már most elkezdte beszerezni a tanévkezdéshez szükséges füzeteket, tolltartót, írószereket és táskákat.

- Augusztusban már többen jönnek, de nagyon sok iskolában például az első szülői értekezleten mondják meg a tanárok, hogy milyen tanszert kell beszerezni. Illetve látjuk azt is, hogy nagyon sok család előre gondolkodik és megpróbálják beosztani - mondta Dér Tamás, az Alföld Zrt. vezérigazgatója.

Több olyan család is van, ahol inkább havonta beszerezik egy-egy csemetéjüknek a szükséges felszerelést, mivel így nem egyszerre kell sokat költeniük a boltokban. Az idei évben ismét emelkedtek az iskolakezdéshez szükséges eszközök árai is.

- Nyilván valamennyit nőttek az árak, érdemes figyelni a tanszervásárokat. Nálunk augusztusban is lesz még kétszer és szeptemberben is, így érdemes akkor jönni - emelte ki Dér Tamás.

A füzetek esetében a kisebbek, 130 forinttól kaphatóak egészen akár 1000 forintig is. Sok esetben azonban vannak, olyan füzetek ahol nem kell védőborítót venni, mivel már eleve azzal alakították ki. Az A4-es füzetek ára 200 forintnál kezdődik. Itt a legdrágábbak akár 2000 forint környékű árazást is kaphatnak az üzletekben.  A táskák esetében 10 000 forint a legolcsóbb. A tolltartók 1000 és 5000 forint között mozognak, az írószerek, mint például ceruzák és tollak pedig 100 forinttól egészen 2000 forintig kaphatóak. Érdemes bevásárlásnál papírírószer boltokba ellátogatni, mivel vannak olyan helyek, ahol minden szükséges tanszer beszerezhető így időt spórolunk.