Idén júniusban zárulhat le az Izsáki út felújításának első szakasza

2024. 04. 15., 15:49
A kivitelező az Izsáki út felújítása során több helyen is a közmű-nyilvántartásokban nem szereplő elektromos vezetékekre bukkant, melyeket a biztonságos működés érdekében át kell építeni. Ennek időigénye nagyságrendileg három hónap, így a tervezett március végi átadás helyett várhatóan júniusban zárulhat le az Izsáki út felújításának első üteme - tájékoztatta a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagjait hétfőn a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) két illetékese.

Povázsai Pál, az ÉKM osztályvezetője és Bíró Judit projektvezető, az ÉKM megbízott munkatársa elmondták: utoljára a Petőfi Sándor utcáról a Mária körútra jobbra kanyarodó sáv kialakításakor tártak fel egy 11kV feszültségű kábelt, mely olyan további, nem várt munkálatokat tesz szükségessé, amelyek következtében március vége helyett csak június közepén történhet meg várhatóan a csomópont műszaki átadása. Ezt követően egy hónap múlva, azaz július közepén adják át a forgalomnak a csomópontot, ezzel zárul majd le az Izsáki út felújításának, négysávosításának első üteme - közölték.

Falu György alpolgármester a bizottsági ülésen elmondta: állandó kapcsolatban állnak Bíró Judit projektvezetővel, és igyekeznek mindenben segíteni a beruházás mielőbbi lezárulását. Kitért arra is, hogy az útépítés miatt kivágott fákat részben a helyszínen pótolják új ültetésekkel, részben (amennyiben az előző nem lehetséges) más helyszíneken ültetnek új fákat. Ezt a folyamatot Győri András főkertész felügyeli, és biztosítja, hogy összességében minden kivágott fa pótolva legyen - hangsúlyozta Falu György.

Bíró Judit projektvezető elmondta, hogy a zajvédelem miatt néhány ingatlanon biztosított új nyílászárók behelyezése április második felében, illetve május első felében megtörténik.

Elhangzott az is, hogy a közlekedési lámpák időbeli beállításait a beruházás átadását követően néhány hónap elteltével felülvizsgálják, és szükség szerint módosítják.