Idős férfit rabolt ki két kamasz, egy pezsgőt és egy táskát vittek el tőle

2023. 11. 15., 08:34
Mindössze egy pezsgő és egy táska volt a rablók zsákmánya. A rendőrök rövid időn belül elfogták a fiatalokat, akiknek felelniük kell a bűncselekményért.

A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy 19 és egy 15 éves fiút.

A nyomozás adatai szerint egy Csátalján élő, 78 éves osztrák férfi 2023. november 12-én éjszaka kutyaugatásra ébredt, majd amikor a bejárathoz tartott, a folyosón szembe találta magát két hívatlan vendéggel. Az egyik kamasz megfogta hátulról, a torkánál, a másik pedig a fejét kezdte ütlegelni. A bántalmazástól az idős a földre esett, a támadók pedig kihasználták a tehetetlenségét, és átkutatták a lakást. Végül egy pezsgővel és egy fekete táskával távoztak.

Miután a rablók elmentek, a sértett többször hívta a gondozóját, aki nem ébredt fel a telefonra. Csak később, hajnalban látta a hívásokat, ekkor azonban egyből ápoltjához sietett, sejtette, hogy baj történt. A lakásba lépve egy vészjósló vérfoltot látott, majd az idős férfit is megtalálta az ágyában, az arcán több sérüléssel. A gondozó rögtön hívta a mentőket és a rendőröket.

A sérültet kórházba szállították, ahol később kiderült, hogy orrcsonttörést és koponyacsont alatti bevérzést szenvedett.

A nyomozók forró nyomon kezdték meg a támadók azonosítását, munkájukat egy szomszédos házra szerelt biztonsági kamera segítette. A beszerzett bizonyítékok azt mutatták, hogy az elkövetők átmásztak a kerítésen, és betörték az egyik ajtó üvegét, hogy bejussanak az ingatlanba. A rablókat a felvétel és a beszerzett információk alapján hamar azonosították, és másnap elfogták. A rendőrök őrizetbe vették a két csátaljai fiút, és kihallgatták a rablás miatt. Az eltulajdonított pezsgőt a nyomozók megtalálták, és visszaadták a sértettnek.