Igazi falusi mulatságot szerveztek Helvécián az alapítási ünnepen  

2023. 03. 04., 16:45
Disznótoros, sütisütő és sütögető verseny, a kicsiknek ugrálóvár és zenés gyermekműsor, közös sport, délután pedig a Kredenc együttes műsora: igazi falusi mulatságot szerveztek Helvécián szombaton az alapítási ünnep alkalmából.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 40 képet tartalmaz

Helvécia 131 évvel ezelőtti alapításának évfordulójára szerveztek igazi falusi hangulatú, színvonalas mulatságot szombaton. A nagyközség önkormányzata által szervezett, immár hatodik alkalommal megült alapítási ünnep mindig nagy esemény a település életében, amit az is bizonyít, hogy a napsütéses tavaszi napon színültig megtelt a település művelődési háza melletti piaccsarnok.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő mondott nyitóbeszédet az ünnepélyen, melyben felelevenítette Helvécia megalakulását. Kiemelte, hogy a 131 évvel ezelőtt Helvéciára települők a semmiből teremtettek életet és ez a csoda a mai generációkban is tovább él, ezért lehet büszke Helvécia arra, hogy a térség egyik legdinamikusabban fejlődő települése.

A megnyitón átadták az év helvéciai vállalkozóját elismerő díjat, amelyet a Kasosvill Kft. ügyvezetője, Kasos József kapott. A díjat dr. Szeberényi Gyula Tamás, Thám József, Helvécia alpolgármestere és Turupuliné dr. Polyák Katalin, a település jegyzője adta át a vállalkozónak.

Igyekszünk élhető környezetet teremteni minden téren. Van két, egyenként 100-100 férőhelyes óvodánk, valamint egy 40 fős bölcsődénk. Rendszeresen pályázunk felújításokra, a legfontosabb ilyen beruházásunk most a Helvéciát és Kecskemétet összekötő Kiskőrösi út szilárd burkolattal való ellátása, ami könnyebbé és egyszerűbbé tenné a bejutást. Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy rendezvényeinken a lakosságot vendégül lássuk
— sorolta Turupuliné dr. Polyák Katalin azokat a tényezőket, amelyeknek köszönhetően a nagyközség ilyen dinamikusan fejlődhet.