Így zajlanak az utolsó tanítási napok a nyári szünet előtt

2024. 06. 18., 20:11
Az idei tanév egyik legnagyobb változása volt, hogy hosszabb lett a téli és a tavaszi szünet, ami azt hozta magával, hogy a tanév is egy héttel tovább tart. A nyári vakáció előtti utolsó tanítási nap június 21-e péntek lesz.

A 2023/24-es tanév egy héttel tovább tart, így a hét közepéig még folynak a tanítási napok, de az utolsó napokon már kevesebb lesz a tanulás, több a játékos iskolai foglalkozás, az egyedi programok, osztálykirándulások, közös fagyizás. A Corvin Mátyás Általános Iskolában is szerdáig a tanulásé lesz a főszerep, de csütörtökön már játékos Diák napot tartanak, ekkor a tanulást felváltja a könnyed iskolai programok sora.

A Csillagbölcső Waldorf Általános Iskolában is szerdáig a megszokott mederben folynak a tanórák és még ma is voltak szakkörök, azonban csütörtöktől már itt is lazább napok következnek, még a kirándulásokat is erre a hétre időzítették.

Az általános iskolákban általában az utolsó tanítási napon tartják a nyolcadik osztályos diákok ballagásait. Egyes iskolák azonban ettől a dátumtól eltérnek, így volt ez a Csillagbölcsőben is, ahol már június elején megtörténet ez a meghitt búcsú. A Corvin végzős diákjai pedig rendhagyó módon búcsúznak el tanáraiktól még a ballagás előtt, ami a mai napon történt meg. Több iskola is Kecskeméten az utolsó tanítási napot követő szombaton, azaz június 22-én tartja majd a nyolcadikosok búcsúztatását.

A végzős középiskolásoknak eközben még a jövő héten is folynak a szóbeli érettségik, nekik csak ezután indulhat a vakáció.