II. Kárpát-medencei Magyar Gyermekek Ifjúsági Tűzoltó tábora

2023. 07. 21., 16:59
Füsttel teli épületből mentve mutatták meg tudásukat gyerekek. 64 lelkes kis tűzoltó tanonc tanulta a tömlőszerelés, tűzoltás, életmentés egy héten keresztül Szabadszálláson a II. Kárpát-medencei Magyar Gyermekek Ifjúsági Tűzoltó táborában.
A galéria 30 képet tartalmaz

A tábort az egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezte. Hargita megyéből és a Vajdaságból is érkeztek idén fiatalok. A gyerekek a játékos feladatok mellett egészen komoly, tűzoltót próbáló műveleteket is végrehajtottak. 8-tól 18 éves korig mindenkinek megtalálták a megfelelő pozíciót. A gyerekek a tűzoltóparancsokat és a fegyelmet egyaránt megtanulták, mindamellett, hogy olyan tudást szerezhettek, amit szinte sehol máshol nem érhetnek el.

Tálcaoltás, száraz és vizes szerelés, elsősegély és sok egyéb hasznos tudnivaló. Ezek és persze sok móka is várta a fiatalokat. Mindezt internetmentesen tették. Ez azonban, mint ahogyan azt többen a helyszínen elmesélték, inkább csak jót tett a csapatszellemnek. A szülők is büszkén figyelték a mai nyílt napon a füstölő épületbe tömlővel rohamozó fiatalokat, akik természetesen minden feladatot sikeresen végrehajtottak, mindenkit kimentettek.